lauantai 24. elokuuta 2013

Miksi Islannissa kaikki ovet aukeaa sisäänpäin?

Koska täällä tuulee aina ihan vimmatusti!


Ei olla näin aikuisiällä käyty iskän kanssa oikein missään kunnolla reissussa. Minun ja Suvin aikaisemman Islantikeikan innoittamana isä kysyi josko veisin hänetkin joskus tuonne tulen ja jään ihmemaahan? 
Mikä ettei. Islanti on lähellä ja todella mielenkiintoinen paikka. 

Laitettiin jo lentokentällä asiat tärkeysjärjestykseen ja taxfreestä puteli mielekästä Chivas Regalia messiin. Islannissa kun on alkoholiholhouspolitiikka astetta kovemmalla tasolla kuin suomessa. Ykköstä vahvempaa olutta saa vain paikallisista alkoista, vinbudiinista. Sekin menee kiinni jo iltakuudelta ja kaupat on niin hyvin piiloitettu ettei kyllä vahingossa erehdy mestoille. 

Reilu kolmen tunnin lento meni nopeasti. Isä katteli maisemia ikkunasta ja minä rupattelin mukavan suomalais-amerikkalaisen rouvan kanssa maailman asioista. Terveisiä vaan Gunillalle bostoniin =)

Vukra-auto sattui löytymään taas hertziltä, holidayautosin kautta, ihan kuin viime kerralla. Toytota RAV4 tai vastaava 712€ 9/vrk. Tiskillä kyselin mahdollisuutta mahdollisista ajoneuvoluokan korotuksista. Valikoiva kuuloni ymmärsi virkailijan puheista vain sanat Land ja Cruiser. 
Tädää! Vajaat 200€ köyhempinä kurvailtiin ulos kentältä vanhalla kunnon lantikalla! Isäntä rupesi heti sikailemaan
Ensimmäisen majapaikan olin varannut älyttömän hintaisesta Geysir hotellista 173€ aamupaloineen! Pienten mutkien ja hämmennysten saattelemana pääsimme perille. Vain kuullaksemme että meidän varausta ei näy heillä ja pulju on jo täynnä. Yliystävällinen hintahtava virkailija/ tarjoilija kuitenkin hoiti mallikkaasti meille yöpaikan naapurista. Hieman hämyisen oloinen hotelli, keskeneräinen ja vessapaperitkin täytyi metsästää itse. 
Nukkumiseen kelpasi kuitenkin mainiosti. Isä yritti kyllä parhaansa mukaan sabotoida yöuniani kuorsaamalla melko miehekkäästi. Tämän osasin jo arvata ja pakkasin mukaani parit korvatulpat! Ylimääräinen hotellikikkailu tuli reippaasti halvemmaksi kuin alkuperäinen suunnitelma,125€. 
Käytiin kostoksi vielä syömässä aamupalat ilmatteeksi Geysir hotellilla... 

Vihdoin päästiin nauttimaan Islannin luonnon ihmeistä. Stokkur geyser kasteli varomattomat turistit perusteellisesti. Paineella purkautuvan veden mukana maan pinnalle kulkeutuu mineraaleja mm. rikkiä joten loppupäivä meni haistessa kananmunalle =) 

Isä kerkesi juosta alta pois
Kerid kraateri

Seuraava pakollinen pysähdys Gullfoss putous. 

Se on iso. Vasemmassa reunassa joku tyyppi antamassa perspektiiviä.


Nyt päästiin asiaan. Kjolur route 35. Oikoo Islannin halki kahden jäätikön välistä. Vajaa 200km hienointa erämaata ja pomppuista tietä. Koska land cruiser =)Päällimmäinen kivi on minun. Taustalla Þórisjökull-jäätikkö.
Tien kunto a+


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti