tiistai 27. elokuuta 2013

Ajopäivä

Egilsstadirin yöpaikka löytyi heti ykkösellä. Vinland guesthouse 122€ yö. Uusia toimivia parakkeja. Hyvä. Pizzat löytyi kylän amerikkalaistuneesta dinerista. Samaa lättyä syötiin sitten vielä pari päivää myöhemminkin...
Viime reissulla Suvin kanssa elimme ja söimme hienosti Egilsstadir guesthousen maatilalla. Se oli kallista mutta joka kruunun arvoista =)

Eilen tuli toistamiseen vastaan Google Maps:n auto. Islanti saa kohta oman street view:nsä. Morjenstin iloisesti kamera-autolle. Saa nähdä päästiinkö kartoille.. =)

Pakollinen pysähdys Seyðisfjörðurissa. Tänne tulee autolautta tanskan mailta tiistaisin ja tuohon minäkin pukkaan joskus oman maasturini. Hieno paikka johon päästäkseen täytyy ylittää pieni vuori ja maisemat ovat taas omaa luokkaansa!


Tästä alkoikin ensimmäinen oikea kunnon ajopäivä. Mahtava päivä olikin! Päämääränä eteläisin Islanti, Vik. Matkaa 450km.

Karvapallot puhdistaa tietä

Tämä oli hieno oikotie 1-tieltä etelään.


Tuhansia joutsenia


Vatnajökull ja nautaa
Päivän kohokohta oli tottakai Jokulsarlon jäätikköjärvi. Jäähippulat irtautuu pikkuhiljaa tuosta euroopan isoimmasta jäätiköstä ja seilaavat tästä tuonne merelle, kunnes huuhtoutuvat rantaan turistien ihmeteltäväksi! Toodella erikoista katseltavaa. Jokakeväinen kemijoen jäidenlähtö jää kyllä toiseksi =)


Aurinko paistoi kivasti ja 15 lämmintä. Islantilaisittain hellepäivä! 
Vähän matkaa myöhempänä jäätikkö pursuilee jokaisesta vuoren rakosesta. 

Svínafellsjökull ja jäätikköreippailijoita


Viime reissulla tuli heitettyä kierros Sólheimajökull jäätiköllä ja se oli parasta koko reissulla. Jos Islannissa taittaa matkaa niin ehdottomasti kannattaa käydä jäätiköllä reippailemassa. Nyt otetaan iskän kanssa ihan iisisti...

Pomppivat virtaukset
Hieno päivä saatiin päätökseen asettumalla taloksi hotel eddaan, kylästä Vik. Islantilaisittain kompakti mökki, aamupaloineen 145€. 

Hotel edda, Vik


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti