maanantai 26. elokuuta 2013

Kalajuttuja

Olen varannut kaikki majapaikat etukäteen. Löysimme itsemme Raudaskrida guestousen pienestä mökistä hirvittävään 160€ hintaan. Melkein toinen mokoma meni hienoon illalliseen paikan ravintolassa juomien kera. Hauskaa oli kuitenkin koko rahan edestä. 
Nämä mökit on yleensä vähän kylmiä kun saapuu paikalle, mutta maan hienouksiin kuuluu n.90 asteinen vesi joka pattereissa kiertää. Termostaatit täysille ja vartin päästä pirtissä on jo bikinikelit!


         


Aamulla tukka vinossa ajelimme pohjoiseen Husavikin kaupunkiin valaita metsästämään.
Valasretki kustansi 54€ naamalta ja siihen sisältyi 3 tuntia veneessä oleskelua, kuppi kuumaa kaakaota sekä sokeriton munkki. Oli kuitenkin rahan arvoinen keikka. Näimme vain kaksi ryhävalasta, mutta niitä kytättiin tovi kumpaakin. Merellä oli oikein ruuhkaa kun parhaimmillaan 5 venettä pyörii yhden valaan ympärillä. Otus sukelsi pyrstöänsä heilauttaen ja 3-5min päästä jostain lähistöltä kuului pärskähdys kun se tuli taas pintaan. 
Moikkasi meitä evällänsä


Siellä se läski on


Kohta 80-kymppinen teräsmies
Illaksi piti vielä kiirehtiä suraavaan majapaikaan Egilsstadiriin. Saaren ympäri vievä ykköstie on hienoa ajeltavaa sinänsä mutta kyllä nämä islannin herkut löytyvät pienemmiltä sivukujilta. Poikkesimme tielle nro 901 ja ihmettelimme hienoa mustaa maisemaa.


Koira vai lammas?
2 kommenttia:

  1. Mahtavia kuvia oot saanu otettua jälleen seurataan mielenkiinnolla. T. Sisko

    VastaaPoista
  2. Eipä meinaa onnistua nää kommentit. Mahtavat on maisemat. Kiva tätä seurata miten reissu etenee. T. Sisko

    VastaaPoista